De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag de 37-jarige Mexicaan Sergio U. voor een reeks inbraken veroordeeld tot 30 maanden effectieve celstraf. Ook drie andere leden van de rondtrekkende dadergroepering kregen celstraffen van 15 tot 18 maanden.  

In het najaar van 2016 kregen bewoners in Mol, Leuven, Beringen en Hasselt het ongewenste bezoek van de inbrekers.

Een burgerlijke partij uit Mol kreeg vrijdag een schadevergoeding van 25.000 euro toegewezen.

Een 34-jarige Colombiaanse vrouw ging steeds bij de huizen aanbellen. Als niemand opendeed, drongen twee mannen de woningen binnen. De buit bestond veelal uit juwelen, geld en elektronica.

Op 17 november 2016 rolde de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad de bende op terwijl ze in de Steenbergstraat in Hasselt wilde toeslaan. Een getuige had gezien hoe de vrouw eerst aanbelde. De politie kon in de buurt een verdacht voertuig, een Rover 25, met de vrouw en de 37-jarige Colombiaan aan boord onderscheppen.

In de wagen lagen zes gsm's die de speurders konden uitlezen. Uit onderzoek bleek dat de inbrekersbende zeven leden telde. De Mexicaan werd als kopstuk beschouwd en kreeg dus 30 maanden cel. De 34-jarige Colombiaanse kreeg 18 maanden cel met uitstel voor het deel dat de voorlopige hechtenis overschrijdt. Een derde en vierde Colombiaanse betichte van 37 en 35 jaar kregen elk 15 maanden celstraf. Van die twee dertigers werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.

Drie andere leden waren in mei in Leuven al voor twintig inbraken veroordeeld tot celstraffen van 37 en 42 maanden. In Hasselt oordeelde de rechtbank dat die bestraffing voldoende was.